Poledance Matta – Bäst i test

I denna artikel finns det affiliate länkar. Det innebär att jag Som Amazon-associates tjänar pengar på kvalificerade köp genom de länkarna. Det påverkar dock inte priset för dig som konsument.

Om man vill kunna utföra lite mer avancerade konster på stången där fötterna helt lämnar golvet så finns det en risk att man kan trilla ner och slå sig ordentligt. Därför är en Poledance Matta en produkt som är ett väldigt bra tillbehör att ha runt sin poledance stång. Så nedan kommer vi att rekommendera en väldigt prisvärd poledance matta som passar perfekt för dig som har en stång hemma och sedan titta lite närmare på vad man ska tänka på. 

Costway Poledance Matta – En prisvärd poledance matta

Denna poledance matta är minst sagt ett prisvärt alternativ jämfört med konkurrenterna och vi tycker att det är det bästa köpet att ha hemma. Modellen är 5cm tjock så den dämpar de flesta fall väldigt bra, men om man gör riktigt avancerade konster på stången där man hänger upp och ner så kanske man behöver en ännu tjockare modell. Men de modellerna kostar många tusen mer och därför rekommenderar vi att gå till en dansstudio där de möjligheter redan finns då det är betydligt mer prisvärt. Nedan kommer vi att lista de viktiga sakerna att känna till om Costway Poledace Matta. 

5cm: Vi nämnde det ovan men tycker det är värt att nämna igen. Mattan är 5cm tjock och dämpar fall bra, men det finns gånger då en tjockare matta hade varit bättre men de är även väldigt mycket dyrare. 

Går att vika ihop: Man dansar som bekant inte hela tiden utan vill kunna ställa undan sin poledance matta då den tar en hel del plats på golvet. Costway är väldigt smidig på det viset då den går att vika ihop så den bara blir en fjärdedel av sin utfällda storlek. Detta göra förvaringen enkel.  

Storlek: Mattan har en diameter på 150 cm och då den är rund så är den det i alla vinklar. Det betyder att den går ut 75cm från stången i alla riktningar. Ihopfälld blir den som en tårtbit så 75×75 cm. 

Ytan: Ytan på mattan är i PVC vilket gör att greppet för fötterna blir bra när man dansar, den är snäll mot huden och hållbarheten blir väldigt bra. 

Slutsats

Vill man ha en prisvärd poledance matta hemma så är detta det bästa alternativet. På länken nedan kommer du till produkten, men kan även hitta tjockare mattor om det är något du skulle behöva och är beredd att lägga ut mer pengar. 

Varför man ska ha en poledance matta 

Det finns flera anledningar till att en poledance matta är ett bra tillbehör om man dansar mycket och nedan kommer vi att lista de viktigaste. 

Minska skaderisken: För dig som tränat poledance ett tag och börjat göra mer avancerade konster där du hänger runt stången så finns risken att man tappar greppet och faller. Då finns det två saker man kan göra för att minska risken för skador. Det ena är att köpa ett greppmedel för poledance, detta minskar själva risken att man faktiskt trillar. Det andra är att köpa en poledance matta vilket gör att fallet blir mjukare och skaderisken minskar. 

Skönare att dansa på: Detta är kanske inte när man dansar stående, men när man går ner på knä eller ligger ner så är en matta betydligt skönare att göra det på än de hårda golv som man har hemma i sitt boende. 

Bra grepp för fötterna: En bra poledance matta gör att man får ett bättre grepp med fötterna när man dansar. I alla fall om man dansar barfota vilket de flesta gör hemma. Men det ger även möjligheten att dansa med skor utan att man riskerar att förstöra sitt golv. 

Vad man ska tänka på innan man köper en poledance matta 

För att man ska göra ett bra köp så är det en del saker man bör tänka igenom och de kommer vi att gå igenom nedan så att du kan göra ett riktigt bra köp. 

Priset: Priset är som alltid en viktig faktor och speciellt när det kommer till att köpa en matta som är ett extra tillbehör. Alternativet vi har listat är väldigt prisvärt och ett av de billigare alternativen. Men det finns självklart bättre mattor men de kostar väldigt mycket mer och är man i behov av det så bör man göra lite matte och tänka igenom om det faktiskt är värt det. För det kan bli mer prisvärt att gå till en poledance studio där all utrustning redan finns.

Tjockleken på mattan: En tunnare matta är billigare och skönare att dansa på. Men en tjockare matta är säkrare och här får man göra en liten avvägning själv med hur avancerad man är i sitt dansande och än en gång fundera på priset. 

Förvaringen: Vill man enkelt kunna förvara mattan när den inte används så är det väldigt fördelaktigt att ha en som går att fälla ihop. Men man måste även tänka på att en tjockare matta är tjockare även ihopfälld så man bör tänka igenom både storleken och vart man tänkt förvara den när den inte används. 

Materialet: Det är viktigt att mattan är i ett material som är skönt att dansa på, ger ett bra grepp och gör ett bra jobb med att stoppa potentiella fall. Läs noggrant igenom vad mattan du tänkt köpa är gjord av och att det är material som är bra. 

Slutsats

Nu har du fått en riktigt bra och prisvärd poledance matta presenterad för dig, en lista med vad du ska tänka och varför du borde köpa en. Nu återstår bara för dig att klicka hem den matta som passar dig bäst. Nedan länkar vi till Amazons hela sortiment om du vill se fler alternativ än det vi listat ovan! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *